Varför är WordPress ett bra CMS till er hemsida?

Kategori: CMS, Säkerhet, Sökmotorer, Webbdesign


Sociala medier m.m.

WordPress är ett mycket populärt CMS (Content Management System) till hemsidor. Från början användes det bara till bloggar. Sedan många år har det dock varit flitigt använt som publiceringsverktyg till webbplatser av såväl små som multinationella företag. Varför är det då så populärt?

Vicreo använder WordPress till hemsidor som utvecklas till våra kunder. Nedanför får du veta varför.

Här listar jag anledningar till att WordPress är så ofantligt populärt och varför Vicreo använder det!

WordPress är gratis

Massor av CMS kostar både i inköp och i drift. WordPress är gratis. Det enda du betalar för om du anlitar ett företag som Vicreo är utvecklingen av ett specialdesignat tema med de funktioner som du önskar.

 

WordPress är Användarvänligt

Det är mycket enkelt att använda WordPress. Nästan lika lätt som att skriva i t.ex. Word eller pages.

 

Tillägg

Det finns massor av tillägg (så kallade plugins) som skapar tilläggsfunktioner som inte redan finns i WordPress. Det kan t.ex. vara bildspel eller kontaktformulär och det gör att WordPress blir ännu mer kraftfullt än det redan i grunden är.

 

Säkerhet

Det har funnits många säkerhetsbrister i äldre versioner av WordPress och framförallt i plugins. Det fina i kråksången är att eftersom WordPress uppdateras ofta så åtgärdas säkerhetsbrister så fort de blir kända och det enda du som användare behöver göra är att klicka på en knapp för att genomföra uppdateringen.

 

Sökmotorvänligt

WordPress är sökmotorvänligt och skapar t.ex. bra URL:er och dessutom finns det populära seo-tillägg för den som exempelvis vill kunna ändra keywords och description.

 

Världens mest populära CMS

WordPress är världens mest populära CMS! Det är open source och utvecklas av mängder av människor. Köper man ett CMS som endast utvecklas av ett företag så är man helt beroende av det specifika företaget. Använder man WordPress så behöver man inte vara orolig. Om t.ex. Vicreo lägger ner sin verksamhet så finns det tusentals andra webbyråer som kan hjälpa kunden med vidareutveckling, uppdatering eller frågor kring WordPress.

 

Community

Det finns massvis av forum där frågor om WordPress besvaras. WordPress har en egen supportsajt och ett forum men det finns också en uppsjö av andra externa forum där WordPress diskuteras. Har du en fråga finns det alltid många som har en lösning.

 

 

Behöver ni hemsida till ert företag? Vicreo utvecklar en webbplats med WordPress som CMS till ett bra pris.


Skrivet av @Richard den 11:e november 2015

Tillbaka till bloggens startsida

Comments are closed.


RSS

Kontakta oss

Kontakta oss och berätta vad ni behöver hjälp med så återkommer vi med kreativa lösningar och prisförslag.

E-post: info@vicreo.se